Førskolelærer utdanning, ny skole – nye utfordringer. (Miriams place)

Førskolelærer utdanning, ny skole ? nye utfordringer.

 

Helt siden jeg var tolv år har jeg vært fast bestemt på at det er førskolelærer jeg vil bli.
Mange blir overrasket når jeg sier det, fordi det ikke er vanlig å vite hva du vil bli i så tidlig alder og så deretter faktisk velge den utdannelsen så mange år senere.
Sånn sett kan jeg jo kanskje si meg heldig, fordi jeg har sluppet det stresset som kommer av og ikke vite hva du skal gå, eller hva du skal bli.

Men stresset kom vel i en liten grad likevel.
Jeg tok jo et såkalt ?friår? i Kristiansand i fjor, så jeg hadde allerede bodd her et år, i tilegg til at jeg da selvfølgelig hadde fått en del venner som fortsatt skulle være i byen.
Spørsmålet var fortsatt litt vanskelig: ?Skal jeg velge en skole som er nærmere, bo hjemme og på den måten spare penger?? ?Skal jeg velge å gjøre det jeg tror er best for meg, og fortsette å bo i Kristiansand.? Lenge strevde jeg med de spørsmålene, og jeg kan vel helt ærlig si at jeg noen gang fortsatt strever med dem.

Jeg tror det vil ta litt tid å vende seg til overgangen fra det friåret til nå å gå på et universitet, men det er noe jeg fult og helt er klar over at jeg må igjennom. Det hjelper jo at jeg har hatt fokus på denne utdannelsen såpass lenge som det jeg har, i tilegg til det å ha venner som jeg vet støtter meg.
Hvorfor førskolelærer?


Moren min jobber i barnehage, så i tidlig alder var jeg ofte der oppe og hjalp til.
Jeg merket raskt at det å jobbe med barn var noe som gav meg glede, noe jeg syns var både morsomt, annerledes og givende.
Det å kunne være en del av barns utvikling så tidlig i deres liv er noe jeg ser veldig frem til og gleder meg til.
Det og kunne være med på å prege barns hverdag og læring på den måten er noe som kan bli veldig gøy.
Stort sett blir heller ingen arbeidsdag hundre prosent like, og det kan jo bli litt kult.


De to første semestrene (altså 1 semester = frem til jul. 2 semester = frem til sommeren) skal vi ha 8 uker med praksis i barnehage, hvor vi får prøve oss, arbeide og å se hvordan det faktisk vil kunne komme til å bli når du er ferdig.
Nå vil jo ingen klare alt helt perfekt de første gangene, men det skal bli veldig gøy å se hvordan det blir. Jeg kjenner jeg både gruer og gleder meg, med tanke på hvor mye ansvar som blir lagt på førskolelærer nå for tiden, med planlegging, ordninger, tilrettelegginger og pedagogisk kompetanse. Men det skal nok bli veldig morsomt.

Det kommer nok til å komme en del på bloggen som er relatert til det at jeg går førskolelærer.
Håper noen av dere kanskje vil finne det interessant.
Hvis det er noen som vurderer førskolelærer utdannelse og har noen spørsmål, så er det bare å sende en mail: murresblogg@hotmail.com
Så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

Hva slags utdannelse kunne du tenkt deg?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits