Tilrettelegging for elever... (Miriams place)

Tilrettelegging for elever...

Alle personer har spesielle behov når det kommer til fag og skole. Noen trenger hjelp i matte, noen trenger hjelp i håndverk, og noen i gym.

Men på videregående skoler, i hvert fall her hvor jeg går så får du ikke tilrettelegging dersom du ikke har søkt på linjene med serskilt grunnlag... Da har du liksom ikke krav på å få tilpasset undervisningen etter dine behov. Alle som søke serkilt for all den hjelpen de trenger fordi de har krav på det. Det er greit det. Men elever som har vanskeligheter i forskjellige fag som ikke søker serskilt skal ikke de bli tatt hensyn til de da? Skal de gå gjennom skolen å få dårlig karakterer fordi de ikke for tilrettelegging og mulighet til å gjøre det bra. FY FILLERN!

Det er en forskjell fra første året og andre, første året gjør lærerene mye for å få elevene til å søke andre videregående der også. Da jeg gikk første året så fikk jeg tilrettelegging i det jeg trengte, de andre som trengte det fikk det, da tar man jo som en selvfølge at man får det andre året også, det gjorde i hvertfall jeg. Jeg søkte da andre året på samme skole og trodde at tilretteleggingen ville bli det samme, eller noe lingnende i hvert fall. Men nei da. Det hadde jeg ikke krav på fordi jeg ikke søkte serskilt, jeg søkte ikke serskilt første året heller. Da jeg hørte det ble jeg så sur at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Da skulle vi i hvert fall fått beskjed om det før vi skulle søke andre året. Men på den skolen har du ingen krav, og dine behov blir som regel ikke tatt hensyn til. Det er meningen at du må klare deg gjennom skolen, få dårlige karakterer også tror de liksom at det er en god skole. SNAKK OM FORSKJELLSBEHANDLIG PÅ HØYT NIVÅ. Det er greit at de som søker serskilt skal få ekstra hjelp, det forstår jeg fullt ut, men hva med de som ikke kunne søke serskilt eller som ikke hadde fått beskjed om at de kunne det, også kommer de på skolen og får vite at de får bare gjøre akkurat som de andre som er flinke gjør, fordi de har jo ikke krav på noe. FYTTI.

Hvordan er din skole, går du på videregående? Barneskolen? Ungdomskolen? Fortell meg hvordan de er der du går.

Én kommentar

Andrea

20.aug.2009 kl.20:56

Fy søren! Du skulle i det minste informert dere om at dere måtte søke om igjen, hvis dere skulle gå flere år! På i klassen min er det ingen som trenger særskilt, men allikevel!

Skriv en ny kommentar

hits